Partneři portálu O divadle

Mecenáši

23. dubna 2024

Zbytečnosti v podání SpielRaum Kollektiv

Divadelní online tip: Zbytečnosti v podání SpielRaum Kollektiv

Pražský divadelní festival německého jazyka uvede v sobotu 14. listopadu premiéru německé verze představení Zbytečnosti. V online streamu z Divadla na Zábradlí se představí SpielRaum Kollektiv, volné divadelní uskupení tvůrců kolem Lindy Straub a Mathiase Strauba, zaměřené především na site specific a dokumentární divadlo.

Zbytečná přítomnost, nebo budoucnost? Zbytečný pokrok. Zbytečný, zbytečná, já, ty. Co z roku 2020 bude nezbytné za 10 let, za 500? Co po nás zbyde pro příští generace? Odpad, nebo poklad? A co Vánoce? Už jste nakoupili?

Zbytečnosti jsou součástí celoročního projektu +3°, ve kterém se Spielraum Kollektiv soustředí na globální klimatickou krizi (a s ní spojené hlavní ekologické problémy) a uměleckou formou hledá různé možnosti komunikace na obou stranách česko-německé hranice.

Pro vstup na událost pište na spielraumkollektiv@gmail.com – přístupový link vám bude zaslán nejpozději den předem.

Projekt Zbytečnosti vzniká ve spolupráci SpielRaum Kollektiv a Taupunkt e.V. / Off-Bühne Chemnitz (projektový partner), jeho součástí jsou diskuze s odborníky na dané téma na české i německé straně. Online premiéra české verze následuje 21. listopadu v rámci Festivalu Akcent v Divadle Archa.

Mohlo by vás zajímat

16. 4. 2024
Mohl by se Adolf Hitler prosadit v dnešní době? Měl by v současnosti šanci uspět se svými názory?
19. 3. 2024
Švandovo divadlo uvede komorní hru Martiny Kinské o nevšední umělecké trojici
12. 3. 2024
„Budoucnost ještě nikdo nenapsal, budoucnost ještě nikdo nevytesal do kamene, budoucnost je otevřená. Jak byste chtěli žít vy?“ (Městská divadla pražská uvedou v Komedii první českou adaptaci románu Aldouse Huxleyho Krásný nový svět.)
1. 3. 2024
Smetanovský operní cyklus Ostrava 2024 nebo balet Rapsodie Bohemia